assemblage Vixia Sittard, over ons, medewerkers

Over ons

Wij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De focus ligt op talenten en ontwikkeling. Wij zoeken naar de juiste match tussen medewerker, werkzaamheden en opdrachtgever.

Sociale werkvoorziening

Mensen die bij een Sociale Werkvoorziening werken, hebben te maken met de Participatiewet. Dat is een wet voor iedereen die kan werken, maar een steuntje in de rug nodig heeft. Op dit moment werken er alleen mensen bij Vixia die een indicatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) hebben. Alleen mensen die op 1 januari 2015 al een dienstverband hadden bij een Sociale Werkvoorziening, blijven onder de regels van de Wsw vallen. Vixia voert in de Westelijke Mijnstreek de Wsw uit voor de gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Beekdaelen (Schinnen).

Werken in een beschutte omgeving

Soms lukt het niet om zelfstandig te werken op de reguliere arbeidsmarkt. Je hebt bijvoorbeeld veel begeleiding of aanpassingen nodig. Er wordt dan gesproken van een arbeidsbeperking. Vixia is gespecialiseerd in het bieden van passend werk in een beschutte werkomgeving. Onder aangepaste omstandigheden worden individuele talenten optimaal ontwikkeld. Dat kan -onder de paraplu van Vixia of gemeente- bij bedrijven in de regio maar ook bij Vixia zelf. Mensen worden (tijdelijk) bij Vixia geplaatst. Het doel is om na een langere periode van niet werken weer te wennen aan een werkritme en bepaalde vaardigheden aan te leren. Na die periode bij Vixia kan men (weer) bij een gewone werkgever aan de slag. Vixia is dan voor hen een werk-leerbedrijf.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram