assemblage Vixia Sittard, over ons, medewerkers

Over ons

Wij begeleiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De focus ligt op talenten en ontwikkeling. Wij zoeken naar de juiste match tussen medewerker, werkzaamheden en opdrachtgever.

Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek

Vixia is sinds 1 januari 2020 onderdeel van het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek. In het Participatiebedrijf werken we samen met de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein. Het Participatiebedrijf geeft steun bij werk en inkomen. Ook helpt het Participatiebedrijf organisaties die op zoek zijn naar personeel. Samen willen we ervoor zorgen dat iedereen aan de slag kan. In de tweede helft van 2020 gaan Vixia en het Participatiebedrijf verder onder een nieuwe naam.

Werken in een beschutte omgeving

Soms lukt het niet om zelfstandig te werken op de reguliere arbeidsmarkt. Je hebt bijvoorbeeld veel begeleiding of aanpassingen nodig. Er wordt dan gesproken van een arbeidsbeperking. Vixia is gespecialiseerd in het bieden van passend werk in een beschutte werkomgeving. Onder aangepaste omstandigheden worden individuele talenten optimaal ontwikkeld. Dat kan -onder de paraplu van Vixia of gemeente- bij bedrijven in de regio maar ook bij Vixia zelf. Mensen worden (tijdelijk) bij Vixia geplaatst. Het doel is om na een langere periode van niet werken weer te wennen aan een werkritme en bepaalde vaardigheden aan te leren. Na die periode bij Vixia kan men (weer) bij een gewone werkgever aan de slag. Vixia is dan voor hen een werk-leerbedrijf.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram